Als celebrant zorg ik (Jaantje) voor bijzondere liefdesvieringen op maat. Een celebrant? Hoor ik je denken. Ja, ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord, behalve dat ik wel weet dat ik het leven graag vier (celebreeer), in al zijn facetten. Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot celebrant mogen afronden aan de universiteit van Humanistiek. Het was een fantastisch jaar kan ik je zeggen, waar veel gevierd is, van geboorte tot dood en alles ertussenin.

Liefdesviering celebrant huwelijk actinliefde illustratie

Een celebrant is eigenlijk iemand die rituelen op maat ontwerpt en daarbij put uit bestaande en oeroude rituelen en daar een eigen draai aan geeft, zodat deze perfect aansluit op de mensen voor wie het ritueel is. En waarom zou je een ritueel ontwerpen en inzetten?
Rituelen zorgen voor een magisch moment, dat voorbij gaat aan de woorden. Je ervaart helemaal belichaamd wat nadruk mag krijgen. denk aan een bruiloft; je schuift elkaar de ringen om en belooft elkaar trouw met wellicht jouw dierbaren als getuige. Deze rituele handelingen zijn handelingen die je heel bewust doet, de woorden die je spreekt, de dingen die je doet, je gaat er helemaal in op en dat zorgt voor een onvergetelijke ervaring die een duidelijke markering geeft. Na dit moment is het anders dan ervoor, er is een voor en een na. Een overgangsritueel zou je dus kunnen zeggen.

Afhankelijk van de liefdeswensen ontwerp ik rituelen passend bij wie jullie zijn, welke wensen jullie hebben en de aanleiding voor jullie liefdesfeest.

  • Misschien ben je al heel lang samen, maar wil je een moeilijke periode achterlaten en een nieuwe start maken?
  • Of wil je niet trouwen, maar wel een gelofte aan elkaar afleggen waarbij jullie naasten getuigen zijn?
  • Of juist wel trouwen!
  • Of goed uit elkaar gaan, omdat je samen kinderen hebt? een moment markeren waarop jullie wegen zich scheiden, voor jezelf, maar ook voor de kinderen?

rode draad hart

Leuk om te vertellen vind ik dat ik inmiddels verschillende stellen die eerder meededen met de liefdesworkshop heb mogen trouwen. Ze vroegen me, omdat ik getuige was geweest van hun liefde en de liefde weer of verder was gaan opbloeien mede door de tweedaagse workshop 'Leef je mooiste liefdesleven'. Dat was en is natuurlijk geweldig en met veel plezier en liefdevolle aandacht heb ik voor hen rituelen en ceremonies bedacht passend bij hen. 

Contact

Wil je ook de liefde vieren en meer weten? Stuur je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op.

 

actinliefde divider rode draad

Ja, ik meld me graag aan voor de
ACT in Liefde nieuwsbrief

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.